zaterdag 22 november 2014

A = Angel

Zoals eerder gezegd ga ik verhalen schrijven die in de titel en als onderwerp een letter van het alfabet hebben. Deze week is het gelukt! Een (heel) kort verhaal voor de letter A!

Veel plezier.


De zon schijnt en de bloemen ruiken heerlijk. Het is een heerlijke zomerse dag en in de wei is het rustig. Ze ruikt wat aan een boterbloem als er plotseling een donkere schaduw over haar heen valt. Verschrikt kijkt ze op en voelt nog net de wind van een klap die ze nauwelijks kon ontlopen. Snel gaat ze er vandoor. De zwarte schaduw volgt haar en weer komt de hand erg dichtbij. Ze zwenkt naar links, dwars door een grote groep korenbloemen. De blauwe blaadjes dwarrelen door de lucht.
De schaduw blijft haar volgen. Nu gaat ze naar rechts, verderop staat een grote, dikke eik. Achter de grote eik hijgt ze wat na, voorzichtig kijkt ze om de boom. Met een klap komt de hand op de ruwe bast. Ze moet vluchten maar waarheen! Op de grote weide zijn geen verstopplekken. Ze haast zich naar het hek, daarachter ligt het bos, misschien is ze daar veilig.
Als ze vlakbij het hek is voelt ze de warme adem van haar vijand. Ze draait zich om en ziet geen andere keuze….Ze steekt, mis! Nog eens steekt ze op haar aanvaller in. Even voelt ze weerstand maar dan voelt ze dat het raak is…ze worstelt zich los en gaat snel het bos in. Haar achtervolger blijft op de weide achter. Eindelijk is ze veilig. Langzaam gaat ze verder het bos in, tot ze bij een grote berg bladeren komt.


Ze voelt zich moe….De aanval heeft haar uitgeput……zachtjes zakt ze op de bladeren neer ….Waar ooit haar mooi gestreepte achterlijf zat is nu een gapend gat te zien. Haar ingewanden hangen er uit en ze voelt langzaam het leven uit haar kleine lichaam sijpelen……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten